Џудо федерацијата испрати прашања  до Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство, со барање за конкретни насоки во врска со почеток на тренажните активности на џудо клубовите во сала и добивање на протоколи за одржување на истите.

До добивање на конкретни  одговори, насоки и препораки од страна на Комисијата за заразни болести, апелираме да се придржувате кон актуелните препораки од страна на Владата и Министерството за здравство,

Клубовите кои веќе одржуваат или планираат да започнат со тренинзи на отворено треба да ги почитуваат протоколите и одлуките донесени од страна на владата, за одржување на тренажните активности исклучително на отворен простор.

Линк со препораките за одржување на тренинзи на отворено:

Протокол за тренинг на спортисти во поединечни спортови

Клубовите се должни во целост да ги почитуваат препораките и протоколите за одржување на тренинзи на отворено, да ги обезбедат сите неопходни реквизити и максимално да внимаваат на здравјето на спортистите.

Напомена: Клубовите кои обавуваат тренажни активности на отворено задолжително до Џудо федерацијата да испратат Распоред на одржување на тренинзите со точно време и место каде ги одржуваат тренинзите заради можност на контрола од страна на комисиите, а согласно протоколите.

Во моментот кога ќе има нови информации од страна на федерацијата ќе бидете навремено информирани.

Линкови каде можете да ги следите сите информации:

https://koronavirus.gov.mk/

http://zdravstvo.gov.mk/korona-virus/

https://vlada.mk/covid19

https://vlada.mk/sednici

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *