В недела, 8 март, во спортската сала на СОУ „Ристе Ристески – Ричко“ во Прилеп, ќе се одржи Државно првенство во џудо за пионери, пионерки, сениори и сениорки.

Организатор на првенството е Џудо федерацијата на Македонија со техничка поддршка од ЏК “Сеишин“ од Прилеп.

Џудо клубовите за официјалното мерење може да пријават неограничен број џудисти. Право на учество имаат џудисти родени 2005 година и постари, кои се регистрирани во ЏФСМ во 2020 година и имаат заверен лекарски преглед, не постар од 6 месеци, кај специјалист по спортска медицина. Сите останати немаат право на настап.

Џудистите кои припаѓаат на возрасната група кадети/ки родени 2005, 2004 и 2003 година задолжително да приложат согласност за учество потпишана од родителот и заверена на нотар и согласност за учество потпишана и печатирана од страна на одговорно лице/тренер на клубот.

Во прилог се потребните документи за пријавување учество на првенството.

ПРОПОЗИЦИИ ЗА ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ЗА ПИОНЕРИ/КИ 2020

ПРОПОЗИЦИИ ЗА ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРИ/КИ 2020

Пријава за пионери

Пријава за пионерки

Пријава за сениори

Пријава за сениорки

Изјава на клубот