Џудо федерацијата почнува проект „Џудо во училиштата“

Џудо федерацијата на  Македонија, во соработка со Светската џудо федерација, оваа година ќе започне со реализација на проектот ,,Џудо во училиштата“.

По тој повод Светската џудо федерација ќе донира 10 борилишта (татами), 50 џудо кимона за учениците, како и финансиски средства во висина од 500 американски долари, како хонорар за реализаторите на овој проект.

Бидејќи се работи за многу важен проект, Федерацијата ги поканува сите заинтересирани да се пријават на конкурсот за да може проектот да се реализира по највисоки стандарди. Притоа треба да се почитуваат условите пропишани во конкурсот со цел за рамномерен развој на џудо спортот на територија на целата држава.

ИЗВЕСТУВАЊЕ СО КОНКУРС ЗА УЧЕСТВО ВО ПРОЕКТОТ

ПИСМО ЗА НАМЕРИ

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *