Известување од ЏФМ до клубовите за Уредбата за финансиска поддршка

Џудо федерацијата на Македонија ги известува клубовите членки дека Aгенцијата за млади и спорт, согласно своите права и надлежности во однос на спроведување на донесената УРЕДБА за ​финансиска поддршка за спортисти, стручни лица и спортска администрација за време на траењето на вонредна состојба, бара навремено да биде искористено правото за финансиска подршка.

Во прилог ви ја испраќаме Уредбата  и  сите потребни информации и обрасци.

Ве молиме, ЗАДОЛЖИТЕЛНО при  поднесување на вашата документација во архивата на Федерацијата, да поднесете и пропратно писмо во кое ќе ги наведете документите кои се приложуваат.

Почитувани, согласно одредбите ве молиме да го почитувате рокот за понесување на документите и истите да ги доставите најдоцна до 15.04.2020 година до 15.00 часот.

Доколку имате било каква потреба ве молиме да не се двоумите и да се обратите до нас.

Уредба за финансиска поддршка објавена во Службен весник

Упатство за користење на Уредбата за финансиска поддршка

ИЗЈАВА

Барање за финансиска поддршка

Барање и изјава за финансиска помош 2020

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *