Се одлагаат Државните првенства за помлади пионери и јуниори

По направените консултации со раководството на Џудо федерацијата, а во согласност со препораките од Владата и од Министерството за здравство за превентивните мерки против ширењето на корона вирусот (Ковид 19),  упатено е писмено известување до сите џудо клубови во државата.

Во дописот стои дека  Државното првенство за јуниори/ки и Државното првенство за помлади пионери/ки, кои беа закажани за 15 март во Кавадарци, ќе се одложат.

За новиот термин на одржување на првенствата, клубовите навремено ќе бидат известени.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *