Џудо федерацијата на Македонија учествуваше во реализацијата на настанот “Европска недела на спортот”. Главниот настан се одржа во саботата, на 29. септември, во спортско-рекреативниот центар „Борис Трајковски“ во Скопје.

На овој настан, што беше во организација на Агенцијата за млади и спорт, Џудо федерацијата на Македонија имаше своја презентација, при што беа поделени преку 500 флаери со најбитните информации за џудото.


Џудо федерацијата на Македонија и се заблагодарува на Агенцијата за млади и спорт за дадената доверба, како и на џудо клубовите кои се одзваа на повикот и испратија свои спортисти активно да учествуваат во презентацијата, да разговараат со родители кои беа заинтересирани да добијат информации за џудо спортот и им поделија флаери.


Одбележувањето на овој настан помина во одлична атмосфера и многу родители добија првични информации за џудото во Република Македонија.

До следните успеси и активности спортски поздрав до сите џудисти, спортски работници и љубители на џудото!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *