Судијата Томе Јосифовски и тренерот Дејан Мицкоски ќе земат активно учество на семинарот на Европската џудо унија за судии и тренери кој овој викенд, 26ти и 27ми март ќе се оддржи во Лисабон, Португалија.

Учеството на двајцата наши претставници доаѓа по бројните средби и состаноци остварени помеѓу највисоките челници на џудо федерацијата и на Европската џудо унија. Во кратката изјава за медиумите, и претседателот Владимир Трпаноски и генералениот секретар, м-р Миодраг Стојановиќ од името на целата џудо федерација ја искажаа својата благодарност за несебичната поддршка која Европската џудо унија ја дава за развој на македонското џудо.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *