Светската анти-допинг агенција (WADA) ја објави листата на забранети супстанци што се определени според меѓународните стандарди.

Листата се обновува на годишно ниво, по претходен процес на консултации во Агенцијата.

Актуелната објавена листа влегува во важност од 1 јануари 2021 година и наброените супстанци се забранети за користење и за време на натпреварувањата, но и пред и после нив.

Во прилог е линк од листата:

ЛИСТА НА ЗАБРАНЕТИ СУПСТАНЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ СПОРЕД СВЕТСКАТА АНТИ-ДОПИНГ АГЕНЦИЈА (WADA)

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *