Се известуваат сите џудисти и џудо клубови дека согласно одлуката на интернационалната џудо федерација, кимоната од брендот SFJAM (NORIS) не се повеќе лиценцирани за официјални натпреварувања организирани од IJF.

Согласно ова, при набавката на нови кимона внимавајте истите да бидат произведени од еден од официјалните партнери на IJF. За да дознаете кои се официјални партнери на IJF, кликнете на следниот линк: https://www.ijf.org/supplier-list

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *