Агенцијата за млади и спорт го достави  до ЏФРСМ решението со кое 10 џудисти, нејзини членови,  влегуваат во категоријата спортист – спортска надеж.

Согласно решението, спортистите потпишуваат договор за регулирање на правата и обврските што произлегуваат од него.

За доделената спортска категорија џудистите ќе бидат ослободени од плаќање данок на доход.

Решение од АМС за спортист – спортска надеж

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *