Џудо федерацијата упати барање до Комисијата за здравство за насоки во врска со тренинзите во сала

Џудо федерацијата испрати прашања  до Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство, со барање за конкретни насоки во врска со почеток на тренажните активности на џудо клубовите во сала и добивање на протоколи за одржување на истите.

До добивање на конкретни  одговори, насоки и препораки од страна на Комисијата за заразни болести, апелираме да се придржувате кон актуелните препораки од страна на Владата и Министерството за здравство,

Клубовите кои веќе одржуваат или планираат да започнат со тренинзи на отворено треба да ги почитуваат протоколите и одлуките донесени од страна на владата, за одржување на тренажните активности исклучително на отворен простор.

Линк со препораките за одржување на тренинзи на отворено:

Протокол за тренинг на спортисти во поединечни спортови

Клубовите се должни во целост да ги почитуваат препораките и протоколите за одржување на тренинзи на отворено, да ги обезбедат сите неопходни реквизити и максимално да внимаваат на здравјето на спортистите.

Напомена: Клубовите кои обавуваат тренажни активности на отворено задолжително до Џудо федерацијата да испратат Распоред на одржување на тренинзите со точно време и место каде ги одржуваат тренинзите заради можност на контрола од страна на комисиите, а согласно протоколите.

Во моментот кога ќе има нови информации од страна на федерацијата ќе бидете навремено информирани.

Линкови каде можете да ги следите сите информации:

https://koronavirus.gov.mk/

http://zdravstvo.gov.mk/korona-virus/

https://vlada.mk/covid19

https://vlada.mk/sednici

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *