ЏК „Сеишин“ од Прилеп им помага на ветераните над 65-годишна возраст

Џудо клубот „Сеишин“ од Прилеп во периодот кога се спроведуваат посебни мерки и ограничувања на движење поради епидемијата на коронавирусот, организира соодветна акција за своите најстари членови – ветерани над 65-годишна возраст. Тоа се луѓе на кои сега им е најпотребна помош од помладите, затоа што тие би можеле да бидат најпогодени и за нив важат поригорозни мерки.

Претставници од клубот ги посетија нивните домови и им врачија пакети со  заштитна опрема (маски и ракавици), средства за дезинфекција, како и витамински суплементи и напитоци.

Младите членови на ЏК „Сеишин“ исто така се на располагање на овие лица за да им набавуваат неопходни намирници или лекови, а со цел да не ги напуштаат своите домови.

Џудо клубот „Сеишин“ оваа акција ја реализира на клупско ниво по примерот на Џудо федерацијата на Србија која деновиве интензивно е насочена кон помош на своите џудо ветерани!

Мотото на акцијата е: „Децата се иднината на џудото, ветераните се бесценето искуство на џудото!“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *