ЏК „Дрим“ ќе соработува со здружението „Порака Нова“

Џудо клубот „Дрим” од Струга во средата, на 27 февруари потпиша меморандум за соработка со „Порака Нова“ Здружение Центар со што ќе се работи на подобрување на квалитетот за живот на лицата со интелектуална попреченост.


Со овој меморандум се започнува соработка и дружење помеѓу двете здруженија, како и имплементирање на џудо спортот кај лицата со попреченост, со цел подобрување на здравствените бенефити како и психомоторните способности преку тренинг, игра, забава и дружење.

Ова ќе биде уште еден доказ дека џудо спортот не познава бариери и граници.
Азра Дедиќ е европски првак од БиХ со попреченост, дали наредниот ќе биде од Македонија?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *