Полагање за појаси во Битола

Во спортската сала на џудо клубот „Пелистер“ од Битола се оддржа полагање за 1 кју кафеав појас и 1 дан црн појас. На полагањето му претходеше состанок на Дан комисијата при Џудо федерацијата на Македонија на кој беа разгледани пристигнатите пријави усвоени доставените кандидатури.

Полагањето за 1 КЈУ кафеав појас успешно го поминаа следниве кандидати:
1. Ангел Ангелов
2. Никола Божиновски
3. Теодора Димеска
4. Марио Цинцароски
5. Јован Најдоски

На полагањето ДАН комисијата додели и осум 1 ДАН црни појаси на следните кандидати:
1. Виктор Иваноски
2. Љубен Андријашевиќ
3. Филип Макаловски
4. Петар Ристески
5. Кристијан Ѓураков
6. Мики Чадамов
7. Амра Фејзула
8. Еди Шерифовски

Џудо федерацијата на Македонија на сите кандидати им честита за успешно положениот испит и им посакува успех во иднина!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *