Latest Past Events

Kонференцијата -„Релативен енергетски дефицит во спорт – RED S“

Почитувани, Ве покануваме да присуствувате на конференцијата -„Релативен енергетски дефицит во спорт – RED S„ која ќе се одржи на ден 21.12.2020год, во 13часот, поддржана од Олимписки комитет на Северна Македонија. Ќе ни претставува голема чест и задоволство ако одвоите време и присуствувате на онлајн конференцијата, со цел да се подигне свеста за гинеколошкото здравје, […]

40 години од првото Светско првенство во џудо за жени

Во сабота, 28ми ноември, Интернационалната џудо федерација ќе одбележи 40 години од оддржувањето на првото светско првенство во џудо за жени. Прославата на јубилејот ќе биде одбележана со две панел дискусии со дел од учесниците од светското првенство кое во сега веќе далечната 1980 година се одржа во Њујорк, Соединетите Американски Држави. Првата панел дискусија […]