ЏУДО ФЕДЕРАЦИЈАТА УЧЕСТВУВАШЕ НА „ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“

Џудо федерацијата на Македонија учествуваше во реализацијата на настанот “Европска недела на спортот”. Главниот настан се одржа во саботата, на 29. септември, во спортско-рекреативниот центар „Борис Трајковски“ во Скопје.

На овој настан, што беше во организација на Агенцијата за млади и спорт, Џудо федерацијата на Македонија имаше своја презентација, при што беа поделени преку 500 флаери со најбитните информации за џудото.


Џудо федерацијата на Македонија и се заблагодарува на Агенцијата за млади и спорт за дадената доверба, како и на џудо клубовите кои се одзваа на повикот и испратија свои спортисти активно да учествуваат во презентацијата, да разговараат со родители кои беа заинтересирани да добијат информации за џудо спортот и им поделија флаери.


Одбележувањето на овој настан помина во одлична атмосфера и многу родители добија првични информации за џудото во Република Македонија.

До следните успеси и активности спортски поздрав до сите џудисти, спортски работници и љубители на џудото!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *