ИЗВЕШТАЈ ОД 10. ТРАДИЦИОНАЛЕН МЕЃУНАРОДEН ТУРНИР “ПРИЛЕП – ГРАД ХЕРОЈ -2018” ЗА ПОМЛАДИ ПИОНЕРИ/КИ, ПИОНЕРИ/КИ И КАДЕТИ/КИ

10. традиционален меѓународен џудо турнир “Прилеп – град херој 2018” се одржa на 7 октомври 2018 г. во спортската сала на ООУ “Добре Јованоски” во техничка организација на ЏК ”Сеишин”- Прилеп, а во соработка со Џудо федерацијата на Македонија.

На натпреварот учество пријавија следниве клубови: ЏК “Сеишин”– Прилеп, ЏК “Преспа” Ресен, ЏК “Миоки” – Скопје, ЏК “Пролетер” – Прилеп, ЏК “Ипон” – Скопје, ЏК “Пелистер” – Битола, ЏК “Алексинац”- Алексинац, Србија, ЏК “Вихрен”- Сандански,Бугарија, ЏК “Кастриоти” Урошевац – Косово, ЏК “Кожувчанка” – Кавадарци, ЏК “Дрим”- Струга, ЏК “Бушидо” – Прилеп, ЏК “Гладијатор”- Кочани, ЏК “Филипос”- Аминдео, Грција, ЏК “Работнички”- Скопје, ЏК “Ниш”-Ниш,Србија, ЏК “Шогун”- Ниш, Србија, ЏК “Велико Градиште“- Велико Градиште, Србија, ЏК “Оногошт”- Никшиќ, Црна Гора, ЏК “Чурин” – Битола, ЏК “Санкаку” – Прилеп, ЏК “Ираклис”- Солун, Грција и ЏК “Кастриоти”- Скопје.

На турнирот учествуваа вкупно 23 клубови од 6 држави (Македонија, Србија, Црна Гора, Косово, Грција, Бугарија) со 222 натпреварувачи, од кои 89 во женска и 133 во машка конкуренција.

Судии на напреварот беа Томче Јосифоски- раководител, Менде Илиоски, Мартин Јаковлески, Владимир Талески, Никола Велески,Златко Јолески, Драган Шеќероски и Златко Кочевски. Натпреварувачката комисија ја сочинуваа: Никола Божиновски – Председател, Дејан Џокоски, Ромео Рајков и Кире Милошески. Раководител на натпреварот беше Кире Милошески, а како официјални лица од ЏФМ присуствуваа Зегљул Реџепи – претседател,  Дејан Ширкоски- генерален секретар. Лекари на турнирот беа д-р Сашо Бојаџиев и д-р Миле Милошески

Организаторот-домаќин ги исполни очекувањата кои се бараа од Џудо федерацијата: обезбедено одлична сала со три борилишта, место за публиката (трибини) и посебни соблекувални. Натпреварите се одвиваа во добар натпреварувачки и спортски дух. Турнирот го отвори Илија Јованоски, градоначалник на општина Прилеп.

Постигнати резултати по категории:

помлади пионери   помлади пионерки  

пионери

пионерки

кадети

кадетки

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *